Alla inlägg under december 2014

Av Åsa - 24 december 2014 14:45

Sedan några timmar så är de stora barnen hemma igen, och vi är alla samlade. Det är härligt när alla är samlade, så nu väntar vi på att Kalle Anka ska börja på tvn. Därefter blir det mat, i form av ett traditionellt julbord.

Av Åsa - 24 december 2014 11:34

Varje år på julafton så har vi grötfrukost! Det är en jättemysig tradition, då det kommer några nära vänner. I år var inte mina äldsta barn med, för de har sovit hos sin pappa i natt. Men de kommer hem om ett par timmar.

Så här såg det ut när det nästan hade dukat.

Av Åsa - 24 december 2014 08:26

I vår familj hänger vi fram julstrumpa på kvällen före julafton. Så i morse när barnen vaknade så gick de direkt upp och kolla julstrumporna. När det kom tillbaka till sängen så var de lyriska, tomten hade varit här och lagt i några klappar!

Bland annat så fick de båda geomag, som de började bygga med direkt.

De fick även en film, en "kub", låtsas pengar och en "eko-mikrofon".

Av Åsa - 24 december 2014 08:19

Vi (äldsta dottern) är ju kaninvakt, men hon har inte varit hemma sedan i går eftermiddag. Hon är hos sin pappa, men kommer hem mitt på dagen i dag. Yngsta sonen är så duktig med kaninen, han fixar och donar. Han byter vatten och fyller på hö, han försöker göra rent i buren o s v. Han tycker att det är så mysigt! Misstänker att det kommer bli en önskan om en egen kanin när lilla Alvin har åkt hem.....

Av Åsa - 23 december 2014 18:46

I går la jag in två burkar sill. Den ena burken ska få vara "vanlig" inlagd sill, men den andra ska bli en krämig limesill. Jag gillar att göra lite olika inläggningar, och den här limesillen är en favorit.

Av Åsa - 23 december 2014 18:42

En av de julklappar som jag är mest nöjd med är till sambon. Han ska få en köttkvarn, som man även kan "stoppa korv" med! Som han har tjatat om att han önskar sig en sån.....

Av Åsa - 23 december 2014 18:38

I dag på eftermiddagen så gjorde jag en lax och räk cheesecake. Först gjorde jag botten.

Färgen är lite missvisande, den är mörkare i färgen. Botten består av kavring och lite smör.

"Fyllningen" består av Philadelphia ost, crème fraîche, kallrökt lax, räkor dill och schalottenlök.

Det här är det färdiga resultatet, nu ska den bara "gotta" till sig till i morgon.

Av Åsa - 23 december 2014 18:29

Nu står matbrödet i ugnen! Vi bakar alltid ett speciellt bröd kvällen före julafton. Det tar ganska lång tid att göra, för det ska jäsa i en och en halv timme och sen stå i ugnen en och en halv timme.

Så här ser det ut när man ställer i det i ugnen.

Ovido - Quiz & Flashcards