Direktlänk till inlägg 25 juni 2016
Idag till middag så blev det "Beer can burger"! För er som inte vet vad det är, så kan jag enkelt förklara det som en stor fylld hamburgare.
Först tar man ren köttfärs (ca 200 gr) och rullar den till en boll, sen tar man en ölburk (en oöppnad sådan) och ställer den i köttfärsbollen. Då blir det som en skål, medan ölburken står kvar i köttfärsen så lindar man bacon runt "skålen" så den blir lite stadigare. Därefter fyller man "skålen" med valfritt tillbehör. Jag brukar ha baconhack, lök och champinjoner i, allt stekt sedan tidigare. Sist häller man över en god bbq-sås och toppar med riven ost.
Så här såg våra ut innan de hamnade på grillen...
Burgarna ska grillas på indirekt värme i ca en timme.
I halvtid såg de ut så här....
Så här såg mitt färdiga resultat ut, innan jag la "locket på"...
Nu är det bara att äta kvar....
Det var en klar favorit här hemma förra sommaren, och lär nog bli det den här också. Så har ni inte provat, så gör det!
Jaha då va det gjort för den här gången.... I dag har vi klippt båda häckarna och tagit rätt på "skräpet" på en gång. Vi har t o m redan varit till soptippen men trädgårdsavfallet... En stor tumme upp åt oss! ...
Idag är det ett riktigt trist väder ute, mulet och regnigt. Även om det är tråkigt så är det välbehövligt för gräsmattor och växter ute. Vi får se det som en "bonus", eftersom familjen kan samlas framför två och en bra film eller lite sällskapsspel. ...