Alla inlägg under september 2014

Av Åsa - 27 september 2014 22:23

I går och idag har bara rullat på i ett, tyvärr har det varit svårt med maten dessa dagar men jag har försökt att göra det bästa av de sämsta valen i alla fall.

När jag hade slutat arbetet i går, så lät jag hämtningen på fritids och dagis ta lite tid. Barnen fick visa de dom ville och vi småpratade lite med "fröknarna", det var jättemysigt. Sen handlade vi mat tillsammans. Lite senare sen kom min guddotter på besök, och det är alltid lika mysigt!

Under kvällen så förberedde jag matsäck till mig och barnen, eftersom vi åkte till Eskilstuna idag för att se äldsta sonen spela innebandy. Vi behövde inte åka förrän 11.45 så vi hann med lite sovmorgon först. Det blev en mysig men lång dag, vi var hemma strax före 21. Jag är glad att alla mina barn ville följa med. Känner mig nöjd och jag tror barnen också gör det. Lägger in en bild från dagen. Och ifall nu undrar så väljer jag att bara lägga ut fötterna, eftersom alla kanske inte vill vara med på bild av olika anledningar...

Imorgon är det dags för lillebrors innebandy start för terminen, han är spänd vill jag lova.

Nu ska jag krypa till sängs, god natt!

Av Åsa - 25 september 2014 23:27

Varför måste vissa människor behandla andra som en på chips! Först väljer man med omsorg, sen har man "kul" tillsammans. Ända tills man får för sig att byta till en annan chipspåse, då förändras allt för den första påsen! Från att ha varit betydelsefull, till att hamna i soporna. Detta sker utan att påsen inte förstår varför, utan undrar om hen gjort något fel...

Det handlar inte om mig, utan något jag fick höra tidigare i kväll.

Vad jag menar är att man ska behandla varandra med ömsesidig respekt, ta hand om varandra, prata osv. Tänk va harmoniskt det skulle vara då!

Var rädda om era vänner, tala om för dem att de är betydelsefulla!

Av Åsa - 25 september 2014 20:20

Dagen idag har varit tuff! Kom hem från jobbet med huvudvärk och känner mig missnöjd, men framförallt besviken på mig själv! En kollega fyllde år och hade en god, gräddig kaka med sig.... Och ja, jag vet att ingen tvingade mig att smaka mmmeeeeeennnnn. Visst kakan va toppen, men inte känslan efteråt. Att Jag tog en bit kan jag "leva med" men att jag tog två är inte okej! Det värsta är känslan av misslyckande som kommer efteråt. För övrigt har det varit en bra dag och jag har känt mig lagom mätt på det jag har ätit. Tyvärr glömde jag min vitkålssallad hemma, så jag fick klara mig utan den på lunchen.

Frukost; en smörgås med ost
Lunch; rödbetsgratäng med en kycklingfilé, och en smörgås
Mellanmål; fika
Middag; hummer och räksoppa med "färska" räkor i

Jag har bestämt mig för att jag inte ska tänka allt för mycket på fikat idag, utan försöka komma ihåg att resten av dagen var bra.

I morgon blir det lite "fusk" till lunch, jag tar med en portion rödbetsgratäng och till den blir det lite kyckling i dragonsås från jobbet. Eftersom jag arbetade sent i kväll och inte hunnit göra något till min gratäng, så får det bli så.

Nu ska jag lägga mig under täcket i soffan och titta på tv.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Av Åsa - 24 september 2014 22:51

Något jag har glömt berätta är att fotografen var på jobbet idag, alla blev fotade inklusive jag själv. Kan säga att jag fick en chock av att se mig själv på bild.... Det var inte roligt någonstans, men fotografen var/är toppen i alla fall. Andra året vi har samma forograf och det kommer nog bli ännu fler.

God natt

Av Åsa - 24 september 2014 19:02

Idag har jag varit trött efter gårdagen, men tycker jag har klarat dagen bra ändå! Det har varit många frestelser och "dippar" under dagens lopp, men jag har inte ätit för många kcal. Jag har kanske inte gjort de bästa valen, men heller inte de sämsta....

Idag började dagen med mannagrynsgröt = GOTT! Jag hade matlåda med mig, som innehöll en väldigt lite portion blomkålsmos och grillad kyckling, till det en stor laddning vitkålssallad. Det var under mellanmålet jag gjorde de sämre valet, jag åt tre (!!!) mjuka smörgåsar. Det är inget försvar men jag var så hungrig eftersom jag inte fick tillräckligt med lunch. Till middag har jag (som jag skrev i tidigare inlägg) gjort rödbetsgratäng med chevre, och till det ska jag äta en grillad kycklingfilé. Till kvällen blir det en knäcke med lite skinka på.

Här kommer en bild på det färdiga resultatet av gratängen!

Av Åsa - 24 september 2014 18:45

Idag provar jag något nytt! Rödbetsgratäng, med chevre och lite vispgrädde, salt och peppar.

Här kommer en "före" bild, som det såg ut innan ugnen.....

Av Åsa - 24 september 2014 07:18

Oj, det känns långt borta......men bara att kämpa på!

Av Åsa - 24 september 2014 06:49

Klockan har ringt för längesen, och det är verkligen dags att gå upp men jag känner mig så trött och har huvudvärk.....

Idag känner jag viss oro inför lunchen, jag har gjort en väldigt torftig matlåda med blomkålsmos och lite grillad kyckling. Jag tänker komplettera med vitkålssallad men är ändå "rädd" att inte bli mätt. Jag ska stålsätta mig att inte ta något extra från maten på jobbet, jag vet om det redan nu och jag ska "grunda" med mycket vatten innan lunchen. Nu ska jag gå upp och fixa lite havregrynsgröt!

Ha en toppen dag!

Ovido - Quiz & Flashcards